“Хто вбив Катю Гандзюк?”. У Києві поліція затримала активістів, що йшли на мітинг до Тимошенко

 

У суботу, 9 лютого, у Києві затримали активістів, які прийшли на зустріч з кандидатом у президенти Юлією Тимошенко.

Про це повідомляють на сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?” у Facebook.

Зустріч Тимошенко з виборцями ще не почалась, а активістів, які мирно стояли з плакатами із закресленими прізвищами Владислава Мангера та запитанням “Хто замовив Катю Гандзюк?”, забрали до поліцейського відділку.

“Ми також знаємо, що правоохоронці отримали команду забрати всіх, хто прийшов запитати у Тимошенко про вбивство Каті Гандзюк. Нам потрібна ваша допомога! Чекаємо вас на Контрактовій площі,” – йдеться у повідомленні.

За півгодини до початку заходу сили поліції заблокували близько десятка активістів на підході до Контрактової площі. Причину блокування поліція активістам не пояснила.

Як інформує “Тиждень”, на вулицю Сагайдачного під’їхав автозак і правоохоронці силою заштовхали активістів усередину.

Водночас журналістам поліція пояснила, що причиною їх затримання був дзвінок за номером “102”, в якому повідомлялось про групу невідомих та підозрілих осіб, які наближаються до місця мітингу.

Нагадаємо, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, який є одним із фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, донедавна був керівником Херсонської міськорганізації “Батьківщини”.

Читайте також:
“Хто замовив Катю Гандзюк?”: активісти пікетували АП і “Батьківщину”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна