ДБР повідомило про підозру поліцейському, який ногами бив “С14” на Подолі

 

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили співробітникові Подільського управління поліції ГУ НП Києва про підозру у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством, під час затримання громадського активіста 9 лютого.

Про це повідомила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко в понеділок, 11 лютого.

Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснюється Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних справ підслідних ДБР.

“За результатами досудового розслідування встановлено, що працівник поліції, ображаючи особисту гідність одного з активістів, умисно вчинив дії, які: явно виходять за межі його наданих йому прав та повноважень; супроводжувалися насильством”, – написала Варченко у “Фейсбуці”.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Як інформувала “Новинарня“, 9 лютого поліція затримала близько 40 учасників акції “Хто замовив Катю Гандзюк?”, а також їхніх прибічників-праворадикалів, які вимагали правоохоронців віддати вилучені речі в Подільському райвідділі НП. Сутички в приміщенні супроводжувалися застосуванням сльозогінного газу.
Надалі під час час нападу спецпризначенців на протестувальників біля відділку поліцейські нецензурно лаялися та кричали: “Ложись, бендера!” Один із них бив затриманих активістів “С14” ногою й кулаками. Від удару співробітика поліції в щелепу постраждала також журналістка “5-го каналу”.
10 лютого керівник поліції Києва Андрій Крищенко та Нацполіції – Сергій Князєв сказали, що вибачаються за правоохоронця, який кричав про “бендеру”.

Відео. Таймінг побиття ногами – 5:50

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна