Трамп назвав дату нової зустрічі з Кім Чен Ином

 

Президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрінуться 27-28 лютого у В’єтнамі.

Про це глава Білого дому повідомив у вівторок, 5 лютого, під час щорічного виступу з промовою “Про стан держави” (State of the Union) перед обома палатами Конгресу США у Вашингтоні.

Він заявив, що Сполучені Штати продовжують наполегливо добиватися миру на Корейському півострові.

“Наші заручники повернулися додому, ядерні випробування припинилися, і там (у КНДР – “Н”) протягом більш як 15 місяців не було запусків ракет. Якби мене не обрали президентом Сполучених Штатів, ми би зараз, на мою думку, перебували би у великій війні з Північною Кореєю. Багато чого ще доведеться зробити, але мої відносини з Кім Чен Ином є хорошими”, – заявив Трамп.

“Голова Кім і я знову зустрінемось 27-28 лютого у В’єтнамі”, – розповів президент США.

Як інформувала “Новинарня“, 12 червня 2018 року в Сінгапурі відбулася перша в історії американсько-північнокорейських відносин зустріч чинного президента США з лідером Корейської Народно-Демократичної Республіки. Основною темою переговорів було ядерне роззброєння КНДР і зменшення напруженості у відносинах між державами.
За підсумками саміту було підписано спільну заяву, відповідно до якої США зобов’язалися надати гарантії безпеки КНДР в обмін на повну денуклеаризацію Корейського півострова.
7 жовтня держсекретар США Майк Помпео і лідер КНДР Кім Чен Ин домовилися про нову зустріч Трампа й Ина. Згодом стало відомо, що саміт пройде наприкінці лютого.

Читайте також:
Саміт лідерів двох Корей у Пхеньяні: КНДР тримає курс на денуклеаризацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна