Трамп і Кім Чен Ин планують нову зустріч на кінець лютого

 

Президент США Дональд Трамп і верховний керівник КНДР Кім Чен Ин планують провести очну зустріч ближче до кінця лютого.

Про це в п’яницю, 18 січня, повідомив телеканал ABC з посиланням на прес-секретаря Білого дому Сару Сандерс.

Місце другого саміту лідерів США і Північної Кореї поки не оголошено.

Перед оголошенням Сандерс у Вашингтоні відбулися переговори держсекретаря США Майка Помпео і високопоставленого північнокорейського чиновника – заступника голови ЦК Трудової партії Кореї Кім Ен Чхоля, який курирує питання переговорів Північної Кореї і Сполучених Штатів.

Сара Сандерс оголосила, що Дональд Трамп також зустрінеться з Кім Ен Чхолем, і вони обговорять прогрес у процесі повної денуклеаризації КНДР, яка підлягає перевірці.
ЗМІ повідомляють, що на зустрічі з Кім Ен Чхолем, яка тривала півтори години, президент США обговорював не тільки питання денуклеаризації, а й другого саміту США-КНДР.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у п’ятницю закликав США і КНДР узгодити дорожню карту для подальших переговорів навколо процесу денуклеаризації Корейського півострова.

“Ми вважаємо, що зараз настав час переконатися в тому, що переговори між Сполученими Штатами і КНДР знову почнуться серйозно, і що чітко визначено дорожню карту денуклеаризації Корейського півострова”, – заявив він в ході прес-конференції.

Як інформувала “Новинарня“, перший американо-північнокорейський саміт відбувся в червні 2018 року в Сінгапурі. Було досягнуто домовленості про відмову Північної Кореї від ракетно-ядерної програми в обмін на укладення мирного договору між двома країнами і скасування санкцій проти КНДР.

Читайте також:
Саміт лідерів двох Корей у Пхеньяні: КНДР тримає курс на денуклеаризацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна