Подвійне вбивство в Миколаєві: боржник розстріляв подружжя після програного суду

 

У середу, 30 січня, у Миколаєві чоловік розстріляв подружжя біля приміщення Ленінського районного суду, після чого був затриманий поліцейським, який проїжджав поряд із будівлею суду.

Загинули 58-річний Михайло Бєлов і його 60-річна дружина. Нападник вистрілив у чоловіка, а потім у дружину з мисливського карабіна “Сайга”.

За фактом відкрито кримінальне провадження за п.1, 5, ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), повідомили в ГУ Нацполіції Миколаївщини.

Встановлено, що затриманий – 1966 року народження.

Поліція встановила картину злочину: цього дня в райсуді розглядалася справа щодо боргових зобов’язань між подружжям та затриманим. Суд виніс рішення на користь подружжя. Коли учасники вийшли із будівлі суду, зловмисник дістав з машини вогнепальну зброю та здійснив кілька пострілів у чоловіка та жінку. Бєлов помер у кареті швидкої допомоги, жінка – на місці.

За повідомленням народного депутата Антона Геращенка, вбивця – житель Миколаєва Герасим Багірянц. Він ще у 2008 році позичив у подружжя з Одеси близько 40 тисяч доларів і не зміг їх повернути. У відповідь сімейна пара подала на боржника до суду.

Поліція опублікувала відео події з камер спостереження. На ньому видно, як Михайло Бєлов і його дружина ззовні будівлі суду розмовляють з адвокатом, коли до них підходить Багірянц.

Адвокат Олег Кірюхін розповів “BBC News Україна“, що раніше його клієнт звертався у поліцію через погрози з боку Герасима Багірянца.

Адвокат, який представляв інтереси Багірянца, Аркадій Кіркоян, розповів, що сам не був свідком нападу, але інформація про цю подію його шокувала і він досі не може “від вчорашнього відійти”.

Герасим Багірянц є засновником кількох юридичних осіб в Україні: зокрема ТОВ “Гекар”, яка зареєстрована у Миколаївській області (вид діяльності – оптова торгівля сільськогосподарською технікою). Наразі її діяльність припинена. Ще одна компанія, співзасновником якої є Багірянц, – ТОВ “Агромастер плюс”. Вона зареєстрована у Херсонській області і займається вирощуванням зернових культур.

Читайте також:
Батько загиблого підірвав зал суду в Нікополі. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна