Батько загиблого підірвав зал суду в Нікополі. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

 

У четвер, 30 листопада, в Нікопольському суді Дніпропетровської області під час слухання справи за фактом вбивства батько загиблого – потерпілий – витягнув дві гранати та підірвав їх. Загинуло двоє людей, ще дев’ять – поранені.

Надзвичайна подія сталася приблизно об 11:20.

Від вибуху сам підривник загинув на місці, заявила прес-служба ГУ НП Дніпропетровщини. Осколкові поранення одержали підсудні, конвоїри, співробітник суду та цивільна особа.

ОНОВЛЕНО. Невдовзі стало відомо, що на операційному столі помер також один із підсудних 1977 року народження. Як передає “Новинарня“, про це розповів речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Як повідомила в коментарі каналу “112 Україна” речниця обласної поліції Ганна Старчевська, до лікарень було доставлено 10 осіб. Двох із них оперували.

За фактом події вносяться відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – “умисне вбивство”.

За даними обласної поліції, розглядалася справа за фактом вбивства 2016 року. Як передає “Новинарня“, тоді, 10 лютого, в Нікополі впритул розстріляли автомобіль із кримськими номерами, водій та пасажир загинули на місці.

За словами Старчевської, батько загиблого підірвав дві гранати після того, як суд оголосив перерву в засіданні до завтра у зв’язку з неявкою адвоката обвинувачених.

Вибух у Нікопольському суді.
Фото: ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області

ОНОВЛЕНО. Як повідомляє Facebook-спільнота “Говорящий Никополь“, загиблий – батько Султана Тапаєва, який отримав нещодавно чотири роки за наїзд зі смертельним результатом на двох молодих жінок.

“Сьогодні ж проходило судове засідання у справі людини, відомої в Нікополі як [Роман] “Мопа”. На нього і з’явився Тапаєв-старший. Наше джерело стверджує, що одну гранату він кинув собі під ноги, а другу в бік підсудного – Мопи. Також джерело говорить, що Тапаєв-старший переживав про долю свого сина Султана, якому Мопа на зоні не дав би життя. І таким чином вирішив позбутися загрози”.

Читайте також:
На Дніпропетровщині пострілом з гранатомета спалили авто поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна