Австрійську діячку посадили на 14 років за те, чим в Україні займається Медведчук

 

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донбасу

(FB)

Прийшла новина про те, що в Австрії до 14 років засудили Моніку Унгер, яка очолювала місцеву підпільну організацію “Конфедерація Австрія” (“Staatenbund Österreich” – “Н”). Ця організація проголосила нелегітимною чинну Австрійську державу і її закони, а сама Моніка Унгер навіть нібито зверталася по допомогу до Путіна.

Почитав трохи про цю “Конфедерацію”. Вона фактично намагалася підмінити собою офіційні структури Австрії. Видавала власні документи, автомобільні номери, а громадян Австрії оголошувала “суверенними людьми”, які не зобов’язані підкорятися державі.

Десь я все це вже бачив… Ну звичайно, це ж аналог українських “територіальних громад” – схожого сектантського руху, який уже довгий час просувається за підтримки Віктора Медведчука і його руху “Український вибір”.

Про ці громади вже чимало написано, наприклад, добре відома стаття нині покійної Каті Гандзюк “Медведчук криється в деталях”.

Пізнавальна стаття з цього питання також виходила кілька років тому на “Текстах” (“Сепаратистський проект Медведчука. Під виглядом “територіальних громад” по всій Україні створюються “Л-ДНРи”).

Подібні організації також видають “паспорти корінних жителів України”, власні автомобільні номери і реєструють підприємців, а офіційну владу вважають нелегітимною. Беруть участь у них часто люди із різних проросійських організацій і рухів.

В Австрії такий цирк терпіти не стали і відправили “конфедератів” за ґрати. Хороший приклад того, як держава піклується про власне збереження, захищає безпеку і спокій своїх громадян.

У нас же, навіть не зважаючи на всі трагічні події останніх років і десять тисяч загублених життів, натхненник подібного антидержавного руху (Віктор Медведчук – “Н”) займається скупкою телеканалів, політичних партій і рухає в президенти свого кандидата. А десятки інших депутатів, чиновників і співробітників МВС, відкрито сприяли незаконних збройних формувань у 2014 році, навіть не були звільнені, і спокійно продовжують працювати.

Австрійці розуміють, що держава, як і людський організм, повинна мати потужний імунітет від вірусів, що її руйнують. Інакше – зникне.

Чи дійде ця проста істина колись до нас? І які уроки ще потрібні? Питання поки що відкрите.

Читайте також:
В Австрії судять підпільників-“свободівців”, які закликали Путіна “ввести війська”

“Для посилення Медведчука в ДНР”. У Донецьк прибув емісар кума Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна