Сайт Вселенської патріархії вніс ПЦУ до переліку автокефальних церков

 

Православна церква України посіла своє місце у переліку церков відповідно диптиху на сайті Вселенської патріархії.

Зміни було внесено на відповідній сторінці сайту Вселенської патріархії.

Православна церква України стоїть останньою, після Православної церкви Чехії та Словаччини, у переліку “Нові патріархати – автокефальні церкви”.

Поки перехід за активним посиланням на сайті Вселенської патріархії веде на пусту сторінку, де з часом буде розміщено посилання на офіційний сайт ПЦУ.

Як інформувала “Новинарня“, в суботу, 5 січня у Стамбулі, в патріаршому храмі Святого Георгія, відбулася церемонія підписання Вселенським патріархом Варфоломієм томосу про автокефалію Православної церкви України. Було оприлюднено його переклад із старогрецької.

6 січня документ було передано митрополиту Київському Епіфанію під час співслужіння його та патріарха Варфоломія.

На різдвяній літургії в Софійському соборі 7 січня томос уперше показали українській громадськості, після чого грамоту тимчасово забрали до Стамбула, аби її підписали на Фанарі всі члени Синоду ВП.

Раніше, 11 жовтня, за результатами Синоду в Стамбулі, Вселенський патріархат оприлюднив документ, у якому підтвердив визнання недійсною анафеми патріарха УПЦ КП Філарета і митрополита УАПЦ Макарія (через задоволення їхніх апеляцій) та визнав незаконним томос 1686 року про зверхність Московського патріархату над Київською митрополією.

Читайте також:
На висуванні Тимошенко в президенти Філарет подякував Порошенку за томос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна