Засудженого в Білорусі українського журналіста Шаройка перевели в колонію

 

Українського журналіста Павла Шаройка перевели з СІЗО КДБ до Бобруйської виправної колонії № 2.

Про це повідомив сайт TUT.BY із посиланням на посла України в Білорусі Ігоря Кизима.

Переведення відбулося ще до Нового року. У колонії Шаройка вже відвідувала дружина. 23 січня засудженого планує відвідати український консул.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 листопада 2017 року стало відомо, що в Мінську КДБ Республіки Білорусь затримав власного кореспондента “Українського радіо” в Білорусі громадянина України Павла Шаройка за обвинуваченням у шпигунстві.

За даними КДБ Білорусі, координацію розвідувальної діяльності здійснював співробітник головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Мінську. За діяльність, не сумісну з дипломатичним статусом, Скворцова вислали з Білорусі. Україна, керуючись принципом взаємності, вислала з країни білоруського дипломата.

Навесні 2018 року Верховний суд Білорусі засудив Шаройка до більш як восьми років позбавлення волі.

Українська сторона спростовує закиди щодо шпигунства Шаройка.

КДБ Білорусі заявив, що ообмін Шаройка на затриманого в Україні білоруса Юрія Політику неможливий, бо Мінськ не вважає Політику шпигуном. Але ввжалося, що українця можуть помилувати.

Читайте також:
КДБ Білорусі: затриманий Шаройко – шпигун із ГУР МОУ

Лукашенко каже, що домовлявся з Порошенком не надавати розголосу “шпигунському скандалу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.