Мера Гданська вдарили ножем на концерті, він у критичному стані. ВІДЕО

 

Мер польського міста Гданськ Павел Адамович отримав ножове поранення під час концерту оркестру Різдвяної допомоги ввечері в неділю, 13 січня. Міського голову прооперували, але його стан залишається важким.

Як повідомляє польський портал Onet, Адамович отримав колото-різані рани серця, діафрагми і черевної порожнини.

За словами медиків, операція, яка тривала близько п’яти годин і пройшла успішно. “У найближчі години все вирішиться”, – сказав лікар.

Нападник тричі вдарив 53-річного Адамовича ножем, вибігши на сцену під час завершення святкового концерту.

Злочинця затримали співробітники поліції. Як пише “Газета виборча”, ним виявився 27-річний житель Гданська Стефан В. (Stefan W.), якого раніше притягували до кримінальної відповідальності. Під час нападу в нього був бейдж “Преса”.

Зазначається, що в 2013 році цього чоловіка засудили до 5 з половиною років ув’язнення за напади на банки. У в’язниці йому діагностували психічне захворювання.

Телекомпанія TVN повідомила, що нападник кричав зі сцени, нібито він був помилково взятий під варту попереднім урядом на чолі з партією “Громадянська платформа”, до якої раніше належав мер.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький засудив напад на мера Гданська й доручив міністру внутрішніх справ надати всю інформацію про інцидент.

“Я отримав інформацію про те, що лікарі змогли відновити серцевий ритм важко пораненого мера Павла Адамовича і є надія, але стан важкий”, – написав глава уряду у “Твіттері”.

Як відомо, Павел Адамович обіймає посаду мера (президента) Гданська – міста на правах повіту – з 1998 року. На виборах 2018 року його підтримала опозиційна “Громадянська коаліція”.

Читайте про подробиці нападу: Мера Гданська вдарили ножем на концерті, він у критичному стані. ВІДЕО

Читайте також:
СБУ: росіянин – організатор нападу на Вербича – втік до Польщі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна