Київський суд виніс умовний вирок кримському сепаратистові Кизименку

 

Голосіївський районний суд Києва засудив до п’ятирічного терміну ув’язнення з випробувальним періодом в один рік колишнього “заступника голови Севастопольської міської держадміністрації” Олега Кизименка.

Про це йдеться в вироку суду від 26 грудня 2018 року, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд встановив, що Кизименко вчинив навмисні дії з метою зміни державного кордону України. Зокрема, після початку анексії Криму в 2014 році він обійняв посаду “заступника адміністрації міста Севастополя”, підконтрольної окупаційній “владі”.

“Усвідомлюючи факт окупації території Автономної Республіки Крим збройними силами Російської Федерації, (Кизименко, — “Н”) погодився на вищезазначену пропозицію і фактично продовжував здійснювати обов’язки заступника голови Севастопольської міської адміністрації з питань забезпечення життєдіяльності міста Севастополя”, — мовиться у рішенні суду.

Також екс-чиновника звинувачують в участі у створенні російських окупаційних органів “влади” на півострові, а також організації військового параду в анексованому Севастополі 9 травня 2014 року.

Слідство встановило, що з 10 квітня по 13 травня 2014 року Кизименко як мінімум чотири рази брав участь у засіданнях підконтрольної РФ “адміністрації” Севастополя.

У рішенні суду йдеться, що обвинувачений свою вину в інкримінованих злочинах визнав у повному обсязі.

Суд також визнав його провину доведеною.

При винесенні рішення суддя зважив на те, що у Кизименка на утриманні знаходяться непрацездатна мати і сестра, яка має інвалідність першої групи, відсутність у нього негативних характеристик з місця роботи, судимостей і довідок від нарколога та психіатра, а також наявність державної нагороди. Також судом враховано факт каяття обвинуваченим.

Таким чином, суд визнав його винним і призначив п’ять років ув’язнення, проте одразу ж звільнив Кизименка від відбування покарання з випробувальним терміном на один рік.

У цей період йому заборонено залишати територію України без погодження з уповноваженими органами, також доручено повідомляти ці органи про зміну місця проживання.

Окрім цього, Ігоря Кизименка зобов’язали оплатити витрати на проведення експертиз (1144 і 2574 гривні) на користь держави.

Вирок може бути оскаржено в столичному апеляційному суді.

Нагадаємо, 11 вересня про затримання Кизименка повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. Тоді він зазначив, що правоохоронці затримали громадянина, який після окупації Криму Росією назвав себе “заступником голови Севастопольської міської держадміністрації”.

Згодом стало відомо, що йдеться саме про Олега Кизименка.

Читайте також:
Російські мости та паркани не змінять українського статусу Криму, — МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна