У Києві відбувся концерт пам’яті оперного співака та воїна Василя Сліпака

 

У четвер, 20 грудня, у Києві відбувся концерт пам’яті всесвітньо відомого українського оперного співака, соліста Паризької національної опери та воїна-добровольця Василя Сліпака, із позивним “Міф”.

20 грудня 2018 року Сліпакові могло би виповнитися 44 роки. Однак його життя забрала ворожа куля у червні 2016 року.

Концерт розпочали із хвилини мовчання. У заході взяли участь друзі Сліпака із Польща, Франції та України.

Під час концерту присутні виконали народну пісню “Місяць на небі” усією залою, люди не стримували емоцій.

Як повідомляла “Новинарня“, у квітні минулого року президент Петро Порошенко вручив батькам Сліпака орден “Золота зірка” Героя України, яким Василь був нагороджений посмертно за виняткову мужність і героїзм.

Відомий український оперний співак Василь Сліпак, який служив у ДУК “Правий сектор”, загинув наприкінці червня 2016 року на Донбасі.

29 червня близько 6 ранку біля Луганського з боку Дебальцевого бойовики пішли в атаку. Спочатку — артилерія, потім танки і піхота. Українські військові намагалися відбити атаку. У Сліпака влучила куля снайпера. Ще двоє українських бійців тоді отримали поранення середньої тяжкості.

До слова, у лютому 2018 року у прокат вийшов документальний фільм “Міф”, присвячений українському волонтерові, бійцю-добровольцю й оперному співаку Василеві Сліпаку. Кіно зняли Леонід Кантер та Іван Ясній, відомі за іншою документальною картиною – “Добровольці Божої чоти”.

Читайте також:
Ліквідували снайпера, який називався вбивцею Василя Сліпака
Два роки по загибелі Василя Сліпака “Міфа”: сподіваюся, бро, того ранку тобі було весело

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.