На роковини Майдану президент присвоїв “Героя України” загиблому співакові, бійцю ДУК Сліпаку

 

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України українському оперному співаку, волонтеру, учаснику Революції Гідності та війни на Донбасі Василю Сліпаку (посмертно).

Указ №42/2017 датований 20 лютого.

“Василь Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції Гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України.
З 2015 року воював на Донбасі. Василь Сліпак загинув 29 червня [2016 року] від кулі снайпера поблизу [смт] Луганського Бахмутського району Донецької області”, – нагадує прес-служба адміністрації президента.

Варто зазначити, що Сліпак, позивний “Міф”, воював у складі Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” і загинув під час загострення на Світлодарській дузі.
30 червня президент Порошенко вже нагороджував його орденом “За мужність” І ступеня.

Читайте також:
Бойовики в Мінську передали Україні документи вбитого добровольця Сліпака

У Львові відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО співакові Сліпаку-“Міфу”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна