Бойовики в Мінську передали Україні документи вбитого добровольця Сліпака

 

На зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 13 липня представник сепаратистського угруповання “ДНР” Денис Пушилін передав спецредставникові ОБСЄ Мартіну Сайдіку особисті документи загиблого на Донбасі бійця ДУК, оперного співака Василя Сліпака.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, Сайдік не зміг пояснити, звідки в Пушиліна ці документи, і порадив звертатися до Пушиліна.

При цьому деякі сепаратистські сайти з посиланням на прес-секретарку Пушиліна Вікторію Талакіну пишуть, що він передав паспорт та інші документи Леонідові Кучмі, представникові України в Тристоронній контактній групі.

Згідно із заявами з “ДНР”, боєць ДУК “Правий сектор” Василь Сліпак був убитий під час спроби українських військ взяти штурмом позиції “збройних сил ДНР” в районі селища Луганське вранці 29 червня.

Згодом донецькі сепаратисти опублікували фотографії документів Сліпака та заявляли, що знайшли їх у кишенях бронежилета, залишеного на місці смертельного поранення бійця.

За версією української сторони, Василя Слівака вбив снайпер бойовиків.

Як відомо, львів’янин, випускник місцевої консерваторії Сліпак майже 20 років жив і працював у Франції, був переможцем вокальних конкурсів. В останні роки був артистом Паризької опери.
Учасник Євромайдану. Повернувшись в Україну, став волонтером, а в 2015 році – добровольцем ДУК “Правий сектор”.

Читайте також:
Серед знищених бойовиків – снайпер, який убив добровольця-співака Василя Сліпака

Порошенко нагородив орденом загиблого в АТО добровольця Сліпака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна