Ліквідували снайпера, який називався вбивцею Василя Сліпака

 

У неділю, 9 грудня, у районі Мар’їнки на Донеччині було ліквідовано бойовика із позивним “Морячок”, який називав себе вбивцею всесвітньо відомого українського оперного співака та учасника бойових дій на Донбасі Василя Сліпака.

Про це повідомляє інтернет-видання “Петро і Мазепа”.

За даними ПіМ, раніше так званий “Морячок” давав інтерв’ю російським ЗМІ, де повідомляв подробиці вбивства Сліпака. Волонтери тоді ідентифікували бойовика як Дениса Єфременка.

Про його смерть проінформував блогер Necro Mancer в Twitter.


Блогер користувався даними із відкритих джерел, зокрема, із сторінки “Морячка” в соцмережі “ВКонтактє”.

Факт ліквідації бойовика підтверджує і центр “Миротворець”.

“За попередньою інформацією, саме він міг бути вбивцею оперного співака Василя Сліпака “Міфа”, — уточнює у Facebook офіцер ЗСУ Анатолій Штефан. 




Як повідомляла “Новинарня“, у квітні минулого року президент Петро Порошенко вручив батькам Сліпака орден “Золота зірка” Героя України, яким Василь був нагороджений посмертно за виняткову мужність і героїзм.

Відомий український оперний співак Василь Сліпак, який служив у ДУК “Правий сектор”, загинув наприкінці червня 2016 року на Донбасі.

29 червня близько 6 ранку біля Луганського з боку Дебальцевого бойовики пішли в атаку. Спочатку — артилерія, потім танки і піхота. Українські військові намагалися відбити атаку. У Сліпака влучила куля снайпера. Ще двоє українських бійців тоді отримали поранення середньої тяжкості.

До слова, у лютому 2018 року у прокат вийшов документальний фільм “Міф”, присвячений українському волонтерові, бійцю-добровольцю й оперному співаку Василеві Сліпаку. Кіно зняли Леонід Кантер та Іван Ясній, відомі за іншою документальною картиною – “Добровольці Божої чоти”.

Читайте також:
Два роки по загибелі Василя Сліпака “Міфа”: сподіваюся, бро, того ранку тобі було весело
Самогубство Леоніда Кантера: “Я вірю, що він скоїв це”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна