“Катапультуватися не встиг”. Оприлюднено фото з місця катастрофи Су-27 під Житомиром

 

Ресурс Scramble Magazine опублікував фото з місця катастрофи винищувача Су-27, який розбився 15 грудня в районі авіабаза “Озерне” під Житомиром. Тоді загинув пілот Олександр Фоменко.

На світлинах літак із бортовим номером 55 “синій” лежить на засніженому полі.

Коментатори відзначають, що винищувач упав плазом. Його консолі цілі, планер – майже цілий, окремо лежить відірване сопло, кабіна – деформована від удару.

“Літак звалився, великі кути атаки та мала швидкість, тому руйнування візуально мінімальне, але смертельне…” – пише MilitaryAviation.in.UA.

“Близько 1,5 км [до летовища] при 3-градусній глісаді – це висота близько 85 метрів, при звалюванні зовсім мало часу на оцінку та дії… Та й напевно, була спроба виведення…” – пояснює льотчик Ігор Тарнавський.

Експерти також констатують, що, судячи з положення “ліхтаря”, спроби льотчика катапультуватися з мінімальної висоти не було.

Як інформувала “Новинарня“, на Житомирщині в районі проведення польотів 15 грудня спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди. Льотчик – майор Олександр Фоменко – був підготовлений до виконання завдань в таких умовах. Він брав участь в АТО у 2014 році.

Перед загибеллю пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання.

Військовий літак-винищувач Су-27, бортовий номер 55, приписаний до 831-ї бригади тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Попереднього разу винищувач Су-27, що належить цій же бригаді, розбився на Вінниччині 16 жовтня, тоді загинули два пілоти – учасники навчань, український і американський. Причини тієї катастрофи досі не з’ясовані.

Читайте також:
У Повітряних силах розповіли про подробиці катастрофи Су-27 на Житомирщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна