На Житомирщині розбився винищувач Су-27, пілот загинув. НАЗВАНО ІМ’Я

оновлено

У суботу, 15 грудня 2018 року, на Житомирщині в ході виконання планових польотів під час заходу на посадку розбився літак Су-27 миргородської бригади Повітряних сил ЗС України. Льотчик загинув.
Про це повідомив прес-центр Генштабу ЗСУ.

Трагедія сталася близько 15-ї години.

Обставини та причини події з’ясовуються.

Як розповіли “Новинарні” у військовій прокуратурі Центрального регіону, подія сталася в районі селища Озерне (Житомирський район).

“За попередніми даними, трагедія сталася за 1,5 кілометри від смуги [аеродрому в Озерному], літак впав з висоти 70 метрів”, – зазначило джерело агенції УНІАН.

Як відомо, на авіабазі “Озерне” базується 39-та бригада тактичної авіації (39 брта, в/ч А2038) ПвК “Центр” Повітряних сил Збройних Сил України.

Як поінформувала згодом прес-служба командування ПС ЗСУ, літак розбився при заході на посадку.

Пілот – майор ФОМЕНКО Олександр Васильович, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр” Повітряних Сил Збройних Сил України.
1975 р.н., українець, народився в м. Шостка Сумської обл.
Освіта: ХІЛ ВПС y 1996 р. У Збройний Силах з 1992 р.
Військовий льотчик 1-го класу. Освоїв такі типи літаків: Л-39, МіГ-29, Су-27.
Загальний наліт – 482 год. У 2018 р. – 45 год.

“Підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі курсу бойової підготовки, в якості інструктора в простих та складних метеорологічних умовах вдень. Брав участь в АТО у 2014 році. Одружений, є донька”, – зазначено в повідомленні.

На місці події працюють правоохоронні органи та спеціальна комісія командування Повітряних сил ЗС України, фахівці літаючої авіаційно-технічної лабораторії.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням трагедії, у якій загинув український пілот, очолила Головна військова прокуратура України. До групи процесуальних прокурорів включено також прокурорів військової прокуратури Центрального регіону України та Житомирського гарнізону.
Розслідування проводиться слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань, повідомив сайт військової прокуратури Центрального регіону.

У відомстві уточнили, що розбився розбився військовий літак-винищувач Су-27,бортовий номер 55, приписаний до в/ч 1435.

Згодом стало відомо, що літак належить 831-й бригаді тактичної авіації ПС ЗСУ (м. Миргород Полтавської області).

Су-27 (кодове позначення НАТО — Flanker) — радянський важкий багатоцільовий високоманевровий всепогодний винищувач четвертого покоління.

Як інформувала “Новинарня“, попереднього разу винищувач ПС ЗСУ Су-27, розбився на Вінниччині 16 жовтня, він також належав 81 брта. Тоді загинули два пілоти – учасники навчань, український і американський. Причини тієї катастрофи досі не з’ясовані.

Читайте також:
“Фрагменти тіл у коробках”.
Що досліджує слідство у справі краху Су-27 на Вінниччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна