На Вінниччині під час навчань розбився винищувач ПС ЗСУ Су-27, є жертви

оновлено

У вівторок, 16 жовтня, на Вінниччині під час військових навчань впав винищувач Су-27. Загинули двоє пілотів, один із них – американець.

Як повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ, близько 17-ї години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник) у ході виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій поінформували, що внаслідок авіакатастрофи загинули дві людини.
Саме стільки входить до екіпажу літака.

ОНОВЛЕНО. Надвечір у Генеральному штабі повідомили, що, за інформацією пошуково-рятувальної групи, виявлено тіла двох льотчиків.

Як стало відомо, загинув також пілот ВПС Нацгвардії США.

За даними ЗМІ, один із них встиг катапультуватись, але парашут не розкрився.

Пілот винищувача відпрацьовував вправу на гранично малій висоті.

ОНОВЛЕНО. Командиром екіпажу був полковник  Іван Петренко, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування “Схід” Повітряних сил Збройних Сил України.

“Підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах. Дані другого пілота повідомимо пізніше”, – йдеться у заяві прес-центру командування Повітряних сил Збройних сил України.

Збройні сили України висловили співчуття родинам загиблих.

За інформацією “Українського мілітарного порталу“, літаком, що розбився на Вінниччині, був винищувач Су-27УБ із бортовим номером 70, серійний номер: 96310424040.

Уламки літака були знайдені неподалік села Пагурці.

Як відомо, на Вінниччині відбуваються багатонаціональні навчання “Чисте небо- 2018”. Найбільші військові авіатренування за часів незалежності України зібрали льотчиків із восьми країн-партнерів по НАТО.
У межах цих навчань фахівці пошуково-рятувального забезпечення ЗСУ спільно з військовослужбовцями з США та Данії практично відпрацьовують питання пошуку, надання допомоги та евакуації екіпажів, які зазнали лиха.

Попередня значна аварія української авіації із жертвами сталася в січні 2018 року в Кременчуці, коли розбився вертоліт Мі-8.

Читайте також:
Вісім країн НАТО, F-15 зі США: на Поділлі стартували
найбільші авіаційні навчання. ФОТО

Музика єднає: оркестр Повітряних cил США виконує пісню УПА
у стилі джаз. ВІДЕО

У Росії розбився винищувач МіГ-29

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна