Музика єднає: оркестр Повітряних cил США виконує пісню УПА у стилі джаз. ВІДЕО

 

Оркестр Повітряних cил США в Європі The USAFE Band мелодійно підтримав багатонаціональні навчання “Чисте небо-2018” на аеродромі Старокостянтинова у Хмельниькій області.
Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.

“Демонструючи оперативну сумісність між військовими України та США, оркестр Повітряних сил США в Європі разом з оркестром Військово-музичного управління Збройних сил України виконав як українські народні пісні, так і світові хіти. Музика об’єднує культури та укріплює партнерство”, — розповіли у прес-службі Генштабу ЗСУ.

Також The USAFE Band у неділю, 14 жовтня, дав урочистий концерт до Дня захисника України у Львові, в театрі імені Марії Заньковецької.

Як і у Старокостянтинові, американські військові виконали зокрема композицію на мелодію УПА “Лента за лентою” в джазовій обробці.

Зі сцени прозвучали також знакові твори засновника The USAFE Band Гленна Міллера, сучасний нью-йоркський джаз і нові прочитання українських творів.

Нова програма  колективу “I Sustain the Wings” (“Я підтримую крила”) розширює ідею дружби двох країн.

“Ми святкуємо Незалежність України та успішне партнерство, що скероване на демократичний розвиток, безпеку і процвітання. Спільні військові навчання “Clear Sky 18” закріплюють співробітництво між Україною та Сполученими Штатами Америки. У постійній взаємодії з українськими музикантами The USAFE Band висловлює довіру, повагу та єдність”, – наголосив командир і диригент оркестру військово-повітряних сил США в Європі полковник Дон Скофілд.

Як розповіли в оркестрі, The USAFE Band готує особливе музичне послання для фінального концерту туру в Українському домі у Києві, який відбудеться 21 жовтня.

USAFE 6 USAFE 5 USAFE 4 USAFE 2 USAFE 1
<
>
Під час концерту у Львові. ФОТО: Facebook/Usafeband

Як повідомляла “Новинарня“, в Україні стартували найбільші за часів незалежності багатонаціональні спільні авіаційні навчання “Чисте небо-2018”, в яких, крім ЗСУ, беруть участь військові восьми держав — членів НАТО (Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, США).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна