У Повітряних силах розповіли про подробиці катастрофи Су-27 на Житомирщині

 

У командуванні Повітряних сил ЗСУ розповіли про подробиці катастрофи винищувача Су-27,, у якій 15 грудня загинув майор Олександр Фоменко.

Зазначається, що на Житомирщині в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди. Льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах.

Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання.

Літак розбився при заході на посадку між дальнім та переднім приводом аеродрому Озерне.

Винищувач Су-27 із бортовим номером 55, який зазнав авіаційної катастрофи на Житомирщині, 1987 року виробництва і є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України.
У 2016 році літак пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод “Мотор” 8 квітня 2016 року, зазначено в повідомленні КПС.

Протягом експлуатації винищувач Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин.

“Наразі усі обставини трагічної події з’ясовуються. На місці катастрофи працюють профільні фахівці Командування Повітряних Сил ЗС України, Державного бюро розслідувань, правоохоронних органів”, – заявили в прес-службі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна