Шоумен Притула подарував військовим 93-ї бригади сучасний безпілотник

 

Нещодавно 93-тя окрема механізована бригада “Холодний Яр” отримала сучасний безпілотний авіаційний комплекс “Лелека-100”, виробництва української компанії “DeViRo”.

Про це військові повідомили у Facebook на сторінці бригади.

Такий подарунок для бригади зробив відомий телеведучий та волонтер Сергій Притула.

“Цей комплекс є найкращим з усіх, що виробляються в Україні та конкурує зі світовими безпілотниками”, — розповідають бійці.

Як зазначили військові, основною перевагою “пташки” є здатність працювати у найжорсткіших умовах радіоелектронного придушення з боку ворога. Комплексом можна керувати як вдень, так і вночі на великих відстанях, здобувати важливу інформацію в режимі реального часу.

“Лелека” оздоблений рятувальним парашутом. “Траплялися випадки, коли літак, наскрізь прошитий ворожими осколками, спускався на парашуті в “зеленку”. І завдяки такому засобу рятування не одну “пташку” вдалося відновити після підбиття і повернути на фронт”, — уточнили у бригаді.

Перед тим, як отримати безпілотний комплекс, бійці пройшли спеціальне навчання, яке тривало декілька тижнів.

Читайте також:
“Лелека” від Зозулі. Футболіст збірної України подарував безпілотник Головному управлінню розвідки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна