Фактична лінія розмежування на Донбасі лише наполовину відповідає Мінським угодам, – Марчук

 

Фактична лінія зіткнення на сході України зараз лише наполовину збігається з лінією розмежування, визначеною Мінськими домовленостями 2014 року.
Про це заявив на конференції в Києві представник України у Тристоронній контактній групі на мінських переговорах Євген Марчук, передає “Радіо Свобода”.

“Визначили лінію зіткнення [на перших Мінських переговорах у вересні 2014 року]. Сторони взяли зобов’язання, що ця лінія залишається константою, що жодна зі сторін не буде наступати. На сьогодні де-факто лінія зіткнення наполовину не збігається з лінією, яку всі погодили. Незабаром після домовленостей [окупанти] захоплюють Дебальцеве, захоплюється 1648 квадратних кілометрів”, – нагадав Марчук.

За його словами, це лише один із прикладів порушення Росією і підконтрольними їй угрупованнями Мінських угод.

На думку Євгена Марчука, Україні варто активніше озвучувати такі приклади перед міжнародними партнерами.

“В України є достатній інформаційний ресурс по Мінському процесу, щоб активно використовувати його, доводити цю інформацію хоча б до тієї частини, що є впливовими фігурами на Заході, щоб було розуміння, що відбувається”, – зазначив екс-прем’єр-міністр України.

Як інформувала “Новинарня“, Євген Марчук став представником України у ТКГ у Мінську у листопаді цього року. Він змінив на цій посаді колишнього президента України Леоніда Кучму, який відійшов з посади через похилий вік.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи – останнє в 2018 році – заплановане на 19 грудня.

Читайте також:
Медведчук вже не представляє Україну на мінських переговорах, — Марчук

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна