Порошенко призначив Марчука представником України в ТКГ по Донбасу

 

Президент України Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, засідання якої відбуваються у Мінську.

Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила у Facebook.

“Нашу позицію на ТКГ відтепер жорстко відстоюватиме Євгеній Кирилович Марчук. Напередодні президент Порошенко призначив Євгена Марчука представником України в ТКГ. Євгеній Кирилович усі ці важкі 4 роки гідно відстоював нашу позицію у безпековій групі і добре орієнтується у проблематиці Мінських переговорів”, — наголосила вона.

Раніше Марчук представляв українську сторону у робочій підгрупі ТКГ з питань безпеки.

За словами Геращенко, у четвер, 22 листопада, відбудеться перша, після проведення Росією псевдовиборів на окупованому нею Донбасі, зустріч в форматі мінських груп.

“Україна і весь цивілізований світ не визнають цього фарсу, весь світ засудив цю провокацію і заявив, що не визнає ані “виборів”, ані їх “результатів”, ані нелегітимних структур і “керівників”, призначених Кремлем . Ці “вибори” не відповідають ані українському законодавству, ані букві і духу мінських угод”, — наголосила Ірина Геращенко.

Читайте також:
Кучма іде з ТКГ. Його наступником може стати “дипломат Антимайдану” Демченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна