Кучма іде з ТКГ. Його наступником може стати “дипломат Антимайдану” Демченко

 

Президент країни в 1994-2005 роках Леонід Кучма йде з посади представника України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Востаннє Кучма візьме участь у засіданні ТКГ в Мінську 2 жовтня.
Про це повідомила виданню “Бабель” речниця екс-президента Дарка Оліфер.

Своїм наступником Кучма називає радника президента Петра Порошенка, дипломата Руслана Демченка.

“Леонід Кучма візьме участь у засіданні ТКГ у Мінську, що відбудеться 2 жовтня. А щодо наступних засідань – усі подальші кадрові рішення з цього питання є прерогативою президента України”, – сказала Оліфер.

За її словами, Кучма не має писати заяву на звільнення, оскільки працював у групі на громадських засадах.

Речниця пояснила, що причина відставки – досягнення Кучмою “критичного” віку.

“Цього літа Леонід Данилович відзначив 80-річний ювілей, і саме це малось на увазі під критичним віком”, — сказала Дарка Оліфер.

Раніше Леонід Кучма заявляв, що піде з посади представника України у Тристоронній контактній групі, “коли досягне критичного віку”. Він нагадував, що працює представником України в ТКГ на громадських засадах понад чотири роки.

“Колись треба мені зупинитися… Коли я досягну критичного віку, я повинен прийняти таке рішення. Коли я приїжджаю додому, я дві доби відходжу від цих зустрічей, а там перед кожною зустріччю обов’язково пігулку заспокійливу під язик… Там занадто важкі розмови”, – казав Кучма в інтерв’ю, підкреслюючи, що Мінському процесу немає альтернативи.

Руслан Демченко

Кар’єрний дипломат Руслан Михайлович Демченко (53 роки), якого називають імовірним наступником Кучми в ТКГ, був “сірим кардиналом” МЗС – першим заступником міністра закордонних справ України за часів Януковича (2010-2014), в.о. міністра в період 23.02.2014 – 05.03.2014.

При Ющенку Демченко працював керівником служби державного протоколу і церемоніалу секретаріату президента України, у 2006-2010 роках – керівником офісу президента України. Однак через роботу на режим Януковича Руслан Демченко отримав у ЗМІ прізвисько “дипломат Антимайдану”.
Із вересня 2014 року він став радником президента Петра Порошенка – куратором російсько-українських відносин.

Читайте також:
Російський формат введення миротворців на Донбас неприйнятний для України,
– Кучма

Кучма: Місія ОБСЄ має працювати і в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна