Російський формат введення миротворців на Донбас неприйнятний для України, – Кучма

 

Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що формат введення миротворців на Донбас, який пропонує Росія, абсолютно не влаштовує Україну.

Про це він сказав на брифінгу в Дніпрі перед врученням стипендій президентського фонду “Україна” в п’ятницю, 8 серпня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Росія хоче загнати в такий кут цю ситуацію, що потім не будемо знати, як вийти”, – сказав президент України 1994-2005 років.

Кучма також зазначив, що в тому вигляді, в якому Росія пропонує введення миротворчих військ, “нас це абсолютно не влаштовує”.

“Миротворчі війська повинні стояти на всій території України”.

Він не виключив, що миротворчі війська можуть стояти на лінії зіткнення теж, “але наукраїнсько-російському кордоні обов’язково, кордон – святая святих.

Як інформувала “Новинарня“, 5 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що розміщення миротворців ООН на Донбасі можливе, але вони можуть перебувати лише на лінії розмежування та діяти для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

Постпред РФ при ООН Василь Небензя повідомив, що у вівторок, 5 вересня, російська сторона направила проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі генсеку ООН та голові Ради Безпеки.

Раніше, 22 серпня, президент Петро Порошенко заявляв, що має намір у вересні представити на засіданні Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня постпред України при ООН Юрій Єльченко розповів, що Україна для розгляду в РБ може як узяти за основу російський проект, так і запропонувати власний.

Читайте також:
МЗС України відповіло на бачення Путіна щодо миротворців для Донбасу

Путін перевернув ідею Порошенка про миротворців на Донбасі “з ніг на голову”, – Геращенко

Глава німецького МЗС похвалив Путіна за ідею про миротворців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна