Медведчук вже не представляє Україну на мінських переговорах, — Марчук

 

Представник України у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук, який замінив на цій посаді Леоніда Кучму, повідомив, що кум президента Росії Володимира Путіна та очільник руху “Український вибір” Віктор Медведчук не брав участі на переговорах гуманітарної підгрупи ТКГ у Мінську під час декількох останніх зустрічей.

Про це він заявив у інтерв’ю BBC News Україна.

“Наскільки я знаю, на переговорах він був представником від СБУ та медіатором на рівні між президентами (України і Росії). Зараз від СБУ – вже кілька раундів інша людина. А щодо ролі Медведчука як політика і посередника у контактах між президентами – це інша тема, яка не стосується мінських переговорів”, – сказав Марчук, не уточнивши, хто замінив Медведчука у складі ТКГ.

Як повідомляла “Новинарня“, представники Росії на переговорах у Мінську відмовилися від пропозиції України здійснити обмін заручників 27 грудня.

Читайте також:
Позитивних сигналів для звільнення заручників немає, — Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна