Позитивних сигналів для звільнення заручників немає, — Геращенко

 

Українська сторона тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі запропонувала розвести військову техніку біля Станиці Луганської 26 листопада.

Про це 22 листопада за підсумками засідання повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.


“Україна ініціювала розведення військової техніки по Станиці Луганській 26 листопада у разі виконання безпекових передумов і дотримання режиму тиші”, – написала вона.

“Щодо заручників, то українська сторона готова помилувати злочинців, причетних до злочинів проти територіальної цілісності, заради звільнення заручників з окупованого Донбасу. І передати росіянам їх криміналітет, в обмін на політв’язнів Кремля. Поки що позитивних сигналів на ці пропозиції немає, на жаль”, – зазначила Геращенко.

Також вона повідомила, що ОРДЛО не готові до переміщення ув’язнених, не пов’язаних з конфліктом. За її словами, українська сторона пропонувала здійснити таке переміщення 27 листопада.

Читайте також:
Порошенко призначив Марчука представником України в ТКГ по Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна