Явка резервістів у військкомати значно перевищує потребу, – Полторак

 

З початком воєнного стану в Україні немає проблем із комплектуванням навчальних центрів ЗСУ, адже кількість готових прийти до військкоматів значно перевищує потребу.
Про це сказав міністр оборони Степан Полторак на брифінгу в середу, 5 грудня, повідомляє прес-служба МОУ.

“Жодних проблем із комплектуванням немає. Переважна більшість [резервістів] бажає прийти до військкоматів і стати до строю. Це значно перевищує нашу потребу на сьогодні”, – сказав Полторак.

Міністр пояснив, що ті, хто сьогодні приходять у військкомати і стоять у першій черзі оперативного резерву, вирушатимуть у навчальні центри для перевірки їхніх умінь і знань та проведення занять.

“Зараз процес підготовки починається з організаційних питань перевезення до місць проведення, і заняття починаються відповідно до підготовки самих військових”, – розповів міністр оборони.

Степан Полторак наголосив, що проводиться не мобілізація, а лише збори й підготовка резервістів оперативного резерву першої черги, а також збори з військовослужбовцями, які входять до підрозділів територіальної оборони.

За словами міністра, ця підготовка різнопланова і залежить від рівня підготовки військовослужбовця, на якій посаді він перебуває, у які підрозділи планується до розподілу, а також від інших чинників залежно від обстановки.

“Ця підготовка триватиме як один день для військових, які мають досвід участі у бойових діях. Також це може бути 10 днів, може бути і два тижні. Максимальний термін проведення — 20 днів”, – зазначив Полторак.

Читайте також:
У повітряному командуванні “Захід” розпочалися збори резервістів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна