У повітряному командуванні “Захід” розпочалися збори резервістів

 

У середу, 5 грудня, у повітряному командуванні “Захід” розпочалися збори оперативного резерву першої черги.

Про це повідомила прес-секретар ПвК “Захід”, старший лейтенант Олександра Качмар.

Під час зборів понад сотня резервістів не лише перевірить себе, а й удосконалить професійні навички.

“Напередодні бійців із досвідом оповістили та викликали до військкоматів. Головна мета зборів — перевірка готовності мобілізаційного резерву у випадку, якщо буде необхідно доукомлектувати бойові підрозділи, а також — відновлення знань та навичок тих, чиї посади визначають боєздатність”, — розповіла старший лейтенант Качмар.

На базі військових частин повітряного командування “Захід” розгорнули пункти прийому особового складу та залучили найкращих фахівців за напрямками програми підготовки.

Упродовж двадцяти днів викликані з резерву фахівці підвищать рівень індивідуальної та фахової підготовки, зокрема відновлять базовий рівень знань. Крім того, для військовозобов’язаних створили зручні побутові умови.

“Щоби дати відсіч збройній агресії, потрібно своєчасно та ретельно підготувати й людські резерви. Заходи плануємо завершити так, щоб надати можливість усім військовозобов’язаним повернутися до своїх домівок напередодні Різдва, 25 січня, та зустріти його у родинному колі”, — зазначив начальник відділу персоналу, заступник начальника штабу полковник Ігор Мацюк.

До слова, під час навчальних зборів резервісти отримають грошове забезпечення, за ними також збережеться заробітна плат а за місцем роботи.

ПвК Захід 2 ПвК Захід 3 ПвК Захід 1 ПвК Захід 4 ПвК Захід 5 ПвК Захід 6 ПвК Захід 7 ПвК Захід 12 ПвК Захід 9 ПвК Захід 10 ПвК Захід 11
<
>

Читайте також:
Міноборони розпочинає збори резервістів і військовозобов’язаних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна