УПЦ МП судитиметься через позбавлення права на Почаївську лавру

 

Українська православна церква Московського патріархату планує подавати позов через позбавлення права на користування спорудами Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині.

Про це заявив очільник інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент, передає Zaxid.net.

На запитання журналіста “Громадського ТБ“, як в УПЦ МП збираються реагувати на позбавлення права користування Почаївською лаврою, а також на обшуки в храмах, Климент відповів: “Я думаю, що все, що можливо зробити в правовому полі, ми безперечно будемо робити”.

На уточнення журналіста, чи йдеться про судові позови, він зазначив – “безперечно”.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 листопада антирейдерська комісія Міністерства юстиції України скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Почаївської лаври, яка відбулася у 2003 році.

28 листопада це рішення схвалив уряд, повернувши, таким чином, Почаївську лавру у власність Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

Також тернопільська поліція відкрила кримінальне провадження через передачу Почаївської лаври у користування УПЦ МП.

Читайте також:
До Верховного суду надійшло три позови від УПЦ МП через Томос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна