Українські правоохоронці провели обшуки у кількох єпархіях УПЦ МП

 

Працівники поліції та Служби безпеки України в понеділок, 3 грудня, провели вісім обшуків у єпархіях Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), розташованих у Житомирській області та в Києві.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції Житомирщини.

Обшуки пройшли в Житомирі, Коростені, Овручі та Києві.

Їх провели у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею “Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками” Кримінального кодексу України.

До слова, раніше за цією ж статтею СБУ провела обшук в будинку настоятеля Києво-Печерської лаври владики Павла, в якому він, з його ж слів, не живе з 2014 року.

Речниця житомирської поліції Алла Ващенко в коментарі виданню “Житомир.інфо” зазначила, що обшуки проводяться у приміщеннях та приватних оселях. Зокрема у приміщеннях, які належать Житомирській і Новоград-Волинській єпархії та Овруцько-Коростенській єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

В управлінні Служби безпеки України в Житомирській області підтвердили участь працівників СБУ в обшуках, які проводять працівники слідчого управління поліції.

Наразі інших подробиць про цю справу немає.

Читайте також:
СБУ та прокуратура провели обшук у керівника львівського осередку руху Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна