Кабмін повернув Почаївську лавру до складу Кременецького заповідника

 

Кабінет міністрів України скасував рішення про вилучення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської лаври.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, передає УНІАН.

“Так, Кабмін схвалив це рішення”, — зазначив він, відповідаючи на питання щодо лаври.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно комісія Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра.

Заступник міністра юстиції Олена Сукманова зазначила, що таким чином була задоволена скарга Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

“Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра. Відповідний наказ Мін’юсту було підписано сьогодні”, — сказала Сукманова.

За її словами, члени комісії дійшли висновку, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надбрамного корпусу) з порушеннями вимог чинного законодавства.

“Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасоване, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно”, — розповіла перший заступник міністра юстиції.

Також поліція Тернопільської області відкрила кримінальне провадження за фактом передачі споруд Почаївської Свято-Успенської лаври у користування чи оренду Українській православній церкві Московського патріархату.

Читайте також:
Монах із Почаївської лаври намагався підкупити депутата для “правильного голосування”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна