Через російський військовий напад на Донбасі вже загинули понад 11 тисяч українців

 

За 4 роки з початку російської агресії в Україні загинули понад 11 тисяч осіб, 1,5 мільйони людей стали переселенцями, ще 2 млн. — перебувають під загрозою репресій у Криму.

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв’ю італійській щоденній газеті Corriere della Sera, передає “Укрінформ”.

“У Криму знаходяться два мільйони мешканців, яких тероризують репресіями, на Донбасі – понад 11 тисяч загиблих за 4 роки та 1,5 мільйона переміщених осіб. Треба розуміти, що на Україну насправді здійснюється військовий напад. Наша незалежність знаходиться під загрозою, а з нею і вся система європейської безпеки. Будуть нові атаки? Маємо продовжувати годувати звіра, який нападає на нас? І для всіх тих, хто все ще вагається, хочу повторити свій заклик відвідати Донбас. На відміну від росіян, нам, українцям, нема чого приховувати”, — зазначив Порошенко.

Глава держави підкреслив, що українці ніколи не хотіли посилення кризи.

Зіткнення в Керченській протоці захотіли і запланували в Москві. Після вторгнення на Донбас та агресії в Криму, тепер вони хочуть забрати Азовське море, вигнати нас і прибрати собі інші наші території. Наївні ті, хто дозволяють ввести себе в оману кремлівською пропагандою”, — наголосив президент.

Читайте також:
Українські моряки чудом вижили, зазнавши шість видів нападу, — СБУ

Порошенко кличе на Азов кораблі НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна