Росія є загрозою для Чехії і Євросоюзу, — очільник МЗС Чехії

 

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек завив, що Російська Федерація є загрозою для Чехії та Європейського Союзу.

Про це повідомояє Radio Praha.

За словами Петршичека, Росія стає більш наполегливою і представляє небезпеку поширення дезінформації та використання різних гібридних загроз.

Глава чеського МЗС зазначив, що РФ є справжньою загрозою для Чехії та Європейського Союзу в цілому.

“Чехія не повинна чекати склавши руки на колінах, а більш ефективно протистояти таким загрозам”, — сказав Петршичек.

Крім того, Петршичек наголосив, що необхідно більш серйозно вивчати звіти про погрози Російської Федерації, які поступають від розвідки, і посилити стратегічні комунікації та боротьбу з дезінформацією в рамках ЄС.

Як повідомляла “Новинарня“, політичний скандал в Чехії вибухнув після інтерв’ю сина прем’єра Андрія Бабиша. За словами самого Бабиша-молодшого, торік його насильно вивезли до Криму, щоб не дати можливості свідчити проти батька щодо ймовірних махінацій з коштами Євросоюзу. Після цього шість опозиційних партій Чехії, до яких входять 92 депутати, подали заяву щодо висловлення недовіри уряду Бабиша.

Сам прем’єр заявив, що його син був там на законних підставах і не був викрадений. Прем’єр повідомив, що Бабиш-молодший має психіатричні проблеми, та розкритикував журналістів за інтерв’ю з ним. На думку політика, публікація в пресі є провокацією з метою дискредитувати прем’єр-міністра та домогтися відставки уряду.

Читайте також:
“Кримський скандал” за участю прем’єра Чехії: у Празі тисячі людей вимагають відставки Бабіша

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна