Прем’єр Чехії Бабіш ховав сина в Криму від корупційного скандалу, – ЗМІ

 

Син прем’єр-міністра Чехії Андрей Бабіш-молодший 2017 року проти його волі був переправлений в окупований РФ Крим. Його утримували там, щоб “сховати” на тлі розслідування можливих корупційних діянь його батька.

Про це 35-річний Бабіш-молодший, який зараз живе у Швейцарії, розповів журналістам чеського видання Seznam Zpravy.

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі “Лелечого гнізда” щодо махінацій із коштами ЄС.

У 2008 році родина Бабіша викупила старовинний маєток, який вирішила переобладнати у люксовий конференц-центр “Гніздо лелеки”. Суму реконструкції оцінили у 350 млн. крон, з яких 50 млн. склав грант Євросоюзу на підтримку малого бізнесу.

Прем’єр-міністр Чехії відмежувався від скандалу і заявив, що “Гніздо” належить його дітям.

35-річний син чеського прем’єра розповів журналістам, його батько хотів сховати його після гучного скандалу. За його словами, він проти власної волі опинився в окупованому Росією Криму.

Ключову роль у переміщенні Бабіша-молодшого у Крим відіграло подружжя Протопопових, яке працює на прем’єр-міністра Чехії.

Дружина Діта Протопопова є радником Міністерства охорони здоров’я Чехії та психіатром, що лікувала Бабіша-молодшого.

За словами Андрея, його відвіз до Криму росіянин Петро Протопопов – чоловік Діти.

“Я боюся цієї людини. Його дружина – психіатр. Вони мали велику довіру, і вони нею зловживали… Він сказав мені в Україні: “Я і твій батько зробимо все, щоб тебе заховати”, – розповів Бабіш-молодший.

Наразі немає інших підтверджень перебування Андрея Бабіша-молодшого у Криму, окрім його заяви журналістам.

Противники чеського прем’єра – мільярдера популіста Бабіша – на тлі появи інформації у ЗМІ закликають ініціювати вотум недовіри до чеського уряду.

Нагадаємо, раніше президент Чехії Мілош Земан у ПАРЄ запропонував, аби Росія “купила” окупований Крим в України.

Читайте також:
Парламент Чехії ухвалив вотум недовіри уряду меншості Андрея Бабіша

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна