Винищувачі НАТО тричі піднімали над Балтикою на перехоплення літаків РФ

 

Винищувачі НАТО в минулу середу тричі були підняті в повітря над Балтійським морем для перехоплення російських військових літаків.

Про це повідомляє об’єднане командування НАТО.

“Німецькі Eurofighter, що стоять на чергуванні в рамках місії НАТО щодо здійснення повітряного поліцейського патрулювання, тричі вилітали з авіабази Емарі в Естонії в середу, 21 листопада 2018 року, для перехоплення чотирьох російських військових літаків над Балтійським морем“, – ідеться в прес-релізі.

Радіолокатори НАТО перехопили сигнал про виліт літака з Калінінграда біля литовського узбережжя о 8:30 за місцевим часом.

Оскільки літак не був позначений у плані польотів, два натовські винищувачі були підняті в небо і через годину провели візуальну ідентифікацію російського літака Ан-26.

Вдруге це сталося о 10:30, Eurofighter був відправлений для супроводу російського винищувача МіГ-29.

Пізніше того ж дня радари союзників зафіксували ще два сліди літаків, що залишали материкову частину Росії.

Два винищувачі виконали візуальну ідентифікацію двох російських стратегічних транспортних літаків Іл-76, які не подали план польоту.

Після зустрічі в повітряному просторі російські літаки продовжували свій політ в Калінінград. Всі вони працювали в міжнародному повітряному просторі.

До слова, повітряна поліцейська місія НАТО в Балтії допомагає контролювати і захищати цілісність повітряного простору Естонії, Латвії та Литви, які приєдналися до Північноатлантичного альянсу у 2004 році.

Читайте також:
Британський винищувач перехопив літаки РФ над Чорним морем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна