Британський винищувач перехопив літаки РФ над Чорним морем

 

Винищувач королівських ВПС Великої Британії Typhoon піднявся з бази в Румунії для перехоплення російських літаків над Чорним морем.

Про це повідомила прес-служба Військово-повітряних сил Великої Британії 25 липня.

Винищувач Typhoon вилетів з бази ВПС імені Михайла Когелнічану, розташованої біля міста Констанца на узбережжі Чорного моря, для супроводу стратегічних бомбардувальників Ту-22 ВПС Росії, які рухалися на південь, поблизу повітряного простору НАТО.

Раніше система спостереження й контролю над повітряним рухом НАТО виявила кілька слідів військових літаків, що не належать Альянсу, які літали над Чорним морем, згодом ідентифікувавши їх як два російські літаки.

У Королівських ВПС заявили, що це була звичайна операція, і вона нічим не відрізняється від заходів, які літаки НАТО проводять в інших районах на регулярній основі, додавши, що це нормальна активність для мирного часу.

Читайте також:
Британські винищувачі піднялися по тривозі через наближення літаків РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна