Гройсман визначився з кандидатурами на посади міністра фінансів і міністра у справах ветеранів

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує Верховній Раді затвердити Оксану Маркарову на посаді міністра фінансів і призначити Ірину Фріз на посаду міністра у справах ветеранів.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

“За підсумками консультацій з парламентською коаліцією та керуючись нормами законодавства, прем’єр-міністр прийняв рішення спрямувати до Верховної Ради подання на призначення на посаду міністра фінансів Оксани Маркарової, яка нині виконує обов’язки міністра. Також Гройсман пропонує призначити Ірину Фріз, яка сьогодні є народним депутатом, міністром у справах ветеранів”, — йдеться у повідомленні.

Також, як додали в прес-службі уряду, прем’єр запропонував депутатам розглянути подану раніше заяву Тараса Кутового про його звільнення за власним бажанням з посади міністра аграрної політики та продовольства України.

Як повідомляла “Новинарня“, голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій і АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков (БПП) у червні 2017 року заявив про потребу створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

Цю ідею підтримав також президент Петро Порошенко.

27 лютого парламент ухвалив постанову “Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни”.

Наразі ветерани війни і власники пільг УБД мають справу з майже 20 державними структурами й установами, що ускладнює захист їхніх прав.

Читайте також:
Представники “Нацкорпусу” під Кабміном вимагають створення міністерства ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна