Представники “Нацкорпусу” під Кабміном вимагають створення міністерства ветеранів

 

Біля Кабінету міністрів у Києві у середу, 7 листопада, представники “Національного корпусу”, “Національних дружин” та організації “Ветеранське Братерство Інфо” проводять мітинг.

Про це “Нацкорпус” повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що мітингувальники вимагають від уряду створення міністерства ветеранів. На місці перебуває кілька сотень людей.

“На сьогодні соціальним захистом, пільгами, працевлаштуванням та іншими питаннями ветеранів війни займаються 22 державних структури. Ветеранам доводиться бігати по двох десятках інстанцій, щоб вирішити свої питання”, — йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій і АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков (БПП) у червні 2017 року заявив про потребу створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

Цю ідею підтримав також президент Петро Порошенко.

27 лютого парламент ухвалив постанову “Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни”.

Наразі ветерани війни і власники пільг УБД мають справу з майже 20 державними структурами й установами, що ускладнює захист їхніх прав.

Читайте також:
Порошенко підтримав ідею створити Міністерство ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна