Серед рекомендацій NDI та ЄП перед виборами в Україні – відкриття офісу Facebook у Києві

 

Моніторингова місія у складі представників Національного демократичного інституту США (NDI) та Європарламенту дали українській владі і суспільству 51 рекомендацію для поліпшення виборчого процесу у 2019 році.

Про це йшлося на прес-конференції місії в Києві в суботу, 17 листопада, передає “Укрінформ“.

Серед рекомендацій ЄП та NDI — рівний доступ всіх кандидатів до ЗМІ, створення офісу Facebook у Києві, фінансування суспільного мовлення.

“Кандидати від політичних партій повинні будувати свої програми на конструктивних гаслах. Необхідно підтримати фінансування суспільного мовлення в Україні. ЦВК повинна прийняти дорожню карту, яку запропонувало громадянське суспільство, і Facebook має відкрити офіс в Україні та об’єднатися разом з іншими цифровими платформами, щоб боротися з дезінформацією. Крім того, ЗМІ повинні позначати, де є політична реклама”, – заявила регіональний директор програм регіону Євразії NDI Лора Джуетт.

На її думку, щоб забезпечити суверенітет і стабільність в Україні, соціальні мережі та інші платформи повинні мати відповідальність та допомогти українцям побудувати демократичну й незалежну державу.

Лора Джуетт також відзначила, що необхідно боротись з політичною корупцією, включно з фальшуванням та відслідковуванням фінансування партій, і всі кандидати в президенти повинні мати рівний доступ до засобів масової інформації.

Як відомо, члени Моніторингової місії у складі представників Національного демократичного інституту США та Європейського парламенту перебувають в Україні 12-17 листопада з метою оцінювання готовності проведення виборів в Україні та передвиборчого середовища. Вони провели низку зустрічей із представниками уряду, політичних партій, кандидатами в президенти, а також з представниками громадянського суспільства та інших міжнародних організацій. За підсумками зустрічей делегація підготувала документ з рекомендаціями для різних інституцій української держави.

Читайте також:
Україна попереджала Facebook про брехню Росії, але її проігнорували,
— Washington Post

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна