Президентські вибори-2019: серед лідерів рейтингу – Тимошенко, Зеленський, Порошенко

доповнено

Соціологічне опитування КМІС, Центру Разумкова та соцгрупи “Рейтинг” назвало лідерами президентського рейтингу Юлію Тимошенко, Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

Згідно з даними опитування, за лідера партії “Батьківщина” Тимошенко готові проголосувати на президентських виборах 21% респондентів.

Серед лідерів симпатій шоумен Володимир Зеленський — 11%, чинний президент України Петро Порошенко — 10% і лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко — 10%.

Лідер блоку “Опозиційна платформа — За життя” Юрій Бойко має 9%, лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко — 8%, співак Святослав Вакарчук — 6%, народний депутат Євген Мураєв — 5%.

Рейтинг інших кандидатів – менш ніж 5%.

У коментарі до дослідження йдеться:

“Лідером президентського рейтингу залишається Юлія Тимошенко, яка з різницею майже у два рази випереджає найближчих своїх конкурентів…
За останні півроку помітне зростання рейтингу Тимошенко. Також на тлі зменшення рейтингів Вакарчука майже вдвічі зріс показник Зеленського. У свою чергу внаслідок появи у списку кандидатів Мураєва значно зменшився рейтинг Рабіновича.

Юлія Тимошенко в лідерах електоральних симпатій в усіх макрорегіонах країни, за винятком Донбасу, де вона поступається Юрію Бойку.

Антирейтинг політиків очолює Петро Порошенко – більше половини опитаних не проголосували б за нього за жодних обставин.

Кожен п’ятий виборець вірить в те, що наступним президентом стане Юлія Тимошенко. У перемогу Петра Порошенка вірять 14% тих, хто має намір взяти участь у виборах.
В те, що інші політики можуть зайняти найвищу державну посаду, вірять менше 4% опитаних.

За останні півроку кількість тих, хто повірив у перемогу Тимошенко на президентських виборах, зросла майже удвічі. Аналогічний показник Порошенка майже не змінився.

За результатами моделювання другого туру Тимошенко перемагає в усіх ймовірних електоральних парах.
Натомість Порошенко програє усім можливим кандидатам на вихід у другий тур”.

Відповідно до цього ж масштабного опитування, шанси на потрапляння у парламент мають сім політичних сил.

Лідером рейтингу партій залишається ВО “Батьківщина”, яку готові підтримати 22% опитаних, що вже визначилися і мають намір голосувати.
Підтримка партії “Слуга народу” (фронтмен – Володимир Зеленський) складає 11%, “Громадянської позиції” – 10%, “Опозиційного блоку” – 9%, БПП “Солідарність” – 8%, Радикальної партії – 7%, партії “Наші” Євгена Мураєва – 5%.

“У піврічній динаміці помітне зростання популярності партій “Батьківщина”, “Слуга народу” та “УКРОП”. Із появою політичного проекту Мураєва «Наші» значно знизився рейтинг партії «За життя»”, – констатують соціологи.

Опитування було проведено з 19 жовтня по 2 листопада 2018 року, опитали 10 тисяч респондентів віком від 18 років у всіх областях України, крім населення АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей.
Статистична похибка склала не більше 1%.

Читайте також:
Майже дві третини українців вважають Росію агресором, — опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.