Вакарчук про похід у президенти: Владу мають взяти ті, кому довіряє суспільство

 

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук на конференції YES у Києві в суботу, 15 вересня, не відповів на пряме питання, чи збирається він балотуватися в президенти, заявивши, що він “триматиме інтригу”.

“Якщо ви хочете почути щось конкретне – трошки потерпіть”, – сказав він.

Водночас Вакарчук заявив, що готовий стати об’єктом критики під час походу в політику.

“Це найлегша частина із того, що тобі треба зробити, якщо ти хочеш бути політиком, хоч мені це слово не подобається. Якщо ти не готовий до цього, то не варто навіть приходити і сідати в це крісло. Я – готовий”, – заявив артист.

“Я часто чую від політиків слова про те, що музиканти повинні співати, а політикою повинні займатися політики. 27 років ці політики займаються політикою. І що ми бачимо? Що роблять політики? Крадуть. Перекладаючи на нормальну мову, їхній лозунг мав би бути таким: нехай музиканти співають, а ми будемо продовжувати красти. Ви готові миритися з такою ситуацією? Я не готовий. Що мені в такій ситуації залишається робити?” – сказав Вакарчук.

Він також порівняв ситуацію в політиці з вибором для вегетаріанця, який приходить у “стейкхауз”, а йому пропонують лише м’ясні страви.

“Це ситуація, де або треба піти на порушення своїх принципів, або залишитися без їжі. Я не збираюся порушувати принципи і не збираюся залишатися голодним”, – сказав артист.

Він висловив переконання, що “ті люди, яким довіряє суспільство, мають взяти владу в свої руки”.

Також Вакарчук розхвалив свою групу підтримки.

“Я вірю, що лідери – це важлива річ. Люди – це велика цінність. Але важливо, хто стоїть за цими людьми. Люди, які стоять за мною мають відвагу, силу, яку не зупинити. І повірте, ми не зупинимося”, – заявив він.

За його словами, вже зараз потрібно “починати розмову з простими людьми”: “Це перший етап того, що треба робити в цій країні”.

“Не важливо, хто буде президентом, бо в цій країні не людина змінить країну, а правила. І я зроблю все, щоб поміняти ці правила. Ми змінимо ці правила всюди, де потрібно їх змінити”, – наголосив співак.

Однак, ідповідаючи на багаторазове питання ведучого панелі щодо наміру балотуватися в президенти, Святослав Вакарчук сказав: “Те, що мені дійсно подобається в шоу-бізнесі – це можливість тримати в напрузі”.

Як інформувала “Новинарня“, за даними соцопитування КМІС, “Демініціатив” і СОЦІС, Святослав Вакарчук із 6,5% підтримки перебуває на четвертому місці в рейтингу кандидатів на посаду президента, хоча ще не заявляв про намір балотуватися.

Читайте також:
“Слава – Україні”. Вакарчук на останньому концерті фактично
пішов у політики. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна