Порошенко хоче внести зміни в Конституцію через псевдовибори на Донбасі

 

Президент України Петро Порошенко у зв’язку з фейковими виборами на Донбасі пропонує підготувати окремі зміни до Конституції щодо децентралізації, а конституційні зміни, в яких є згадка про особливий порядок місцевого самоврядування для ОРДЛО, залишити в парламенті.

Про це Порошенко повідомив у понеділок, 12 листопада, під час Сьомого засідання Ради регіонального розвитку у Києві, передає УНІАН.

Президент зауважив, що одним із ключових елементів його діяльності на посаді є реформа децентралізації. “Пам’ятаєте, як всі скептично посміхалися, що всі це обіцяють, але гроші з центру ніхто ніколи не віддасть, але це була принципова позиція моя та уряду. До речі, ми підготували зміни до Конституції, які мали би забезпечити конституційну підтримку змінам до децентралізації”, — сказав він.

“Сьогодні я можу наголосити, у зв’язку з тим, що пройшли незаконні “вибори” вчора на окупованих територіях, у зв’язку з тим, що Росія взяла на себе повну відповідальність за брутальне порушення Мінських домовленостей – ті зміни до Конституції ми залишаємо в парламенті, але, може, ми швидко підготуємо зараз зміни до Конституції, які дозволять нам рішуче продовжити наступ на захист децентралізації, забезпечивши їм конституційний фундамент. Не встигаємо це зробити з 1 січня 2019 року, оскільки це потребує двох сесій, зробимо з 1 січня 2020-го або 2021-го років, але наш рух вперед має бути таким, коли ніхто нас не зупинить“, — наголосив президент.

Як повідомляла “Новинарня“, у неділю, 11 листопада, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей відбулися псевдовибори.

Міжнародне співтовариство виступило із засудженням псевдовиборів.

У Європейському Союзі, США, Японії заявили, що проведення “виборів” в ОРЛДО є порушенням Мінських домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що фейкові “вибори” на Донбасі ніким не будуть визнані, а Росія понесе відповідальність за їх проведення.

Читайте також:
“Картопля проти капусти”. Як пройшли псевдовибори в ОРДЛО і які результати намалювали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна