“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за бунт у колонії в Таджикистані

 

Терористична організація “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за організацію заворушень у колонії суворого режиму в місті Худжанд на півночі Таджикистану, які трапилися у ніч на четвер, 8 листопада. Унаслідок цього загинуло щонайменше 24 особи.

Про це повідомляє таджицька служба “Радіо Свобода”.

Джерело видання у правоохоронних органах зазначає, що бунт організували прихильники цієї терористичної організації, які відбувають покарання в колонії, за завданням керівництва “Ісламської держави”.

Під час заворушень загинуло щонайменше 24 особи, поранені десятки ув’язнених. Шістьох охоронців колонії доправили у худжандську міську лікарню.

Заворушення у в’язниці почалися в ніч на 8 листопада. Один з ув’язнених, член ІДІЛ, роззброїв охоронця, відібрав у нього автомат і почав стріляти по наглядачах та охороні.

Після цього ув’язнені захопили один із корпусів колонії, а загін спецпризначення придушив бунт. Деяким ув’язненим удалося покинути територію колонії.

Читайте також:
У Швеції “Ісламська держава” захопила радіо через піратський передавач

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна