У Швеції “Ісламська держава” захопила радіо через піратський передавач

 

Слухачі однією з найпопулярніших радіостанцій у Швеції протягом 30 хвилин слухали пропагандистську пісню, яка закликає вступати до лав терористичної організації “Ісламська держава”.

Власники радіостанції Mix Megapol вважають, що частота станції була захоплена зловмисниками.

Як повідомляє BBC, інцидент в ефірі стався 10 листопада та охопив слухачів у місті Мальме, третьому за величиною у Швеції.

Ведучі ранкового шоу на Mix Megapol не знали про проблему під час трансляції зі Стокгольма.
В ефірі звучала пісня у поп-стилі зі словами “Ми пройдемо до воріт раю, де дівчата нас чекають”, яка використовувалася в рекламних роликах ІДІЛ для вербування найманців із західних країн на війну в Ірак та Сирію.

Якоб Гравестам, директор з маркетингу компанії Bauer media, що володіє Mix Megapol, вважає, що хтось втрутився в їх частоту за допомогою піратського передавача.

“Багато людей телефонували нам з цього приводу. Ми дуже раді, що люди виявляють пильність, і ми ставимося до цього дуже серйозно”, – сказав він.

Станція повідомила про інцидент поліції і національному агентству з телекомунікацій.

Читайте також:
Бойовики ІДІЛ захопили в Сирії російський танк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.