“Через кількох відморозків, які за гроші вбивали Гандзюк, не відмитися всім добровольцям”

 

Олена Білозерська
військовослужбовець ЗСУ, донедавна – боєць Української добровольчої армії та ДУК “Правий сектор”, снайпер, журналіст

Сидіть до упору (FB)

Катерина Гандзюк, активістка, яку облили кислотою, за версією слідства, колишні добровольці УДА, – померла.

Тепер убивці відповідатимуть за зовсім іншою статтею Карного кодексу. Даруйте, я не буду стримуватись. Скоти, любителі залишати за собою випалену землю – “після мене хоч потоп” – сидіть до упору.

Через кримінальні злочини, скоювані колишніми військовослужбовцями ЗСУ, суспільство починає погано ставитись до всіх фронтовиків. А тут ще й добровольці  🙁

(За даними слідства, замах на українську активістку Гандзюк за гроші скоїли херсонські члени Української добровольчої армії (УДА), ветерани АТО Сергій Торбін, Микита Грабчук, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський. При цьому Торбін за отримані від невідомого замовника гроші організовував групу, а кислотою Катерину обливав Грабчук – “Н”)

До добровольців, людей, які пішли воювати за Україну без грошей, пільг і статусів, завжди було особливе ставлення – майже як до святих. С*ки, ви мали тримати цю планку. Натомість через вас і таких, як ви – ставлення буде, як до бандитів.

Це ж не просто кримінальний злочин, не просто, приміром, робота кілера, який вбиває одного бізнесмена в інтересах іншого. Ви облили кислотою жінку! І ця жінка померла. Злочин на всю державу, на весь світ. Через кількох відморозків – не відмитися всім.

І ніякі ПТСРи, ніяка відсутність психологів чи їхнє невміння працювати – не виправдання.

Я маю право це казати, бо теж воювала, і воюватиму далі, як тільки наш батальйон морської піхоти заведуть на ротацію.

Через мій добровольчий підрозділ, в якому служила три з половиною роки, пройшло багато людей, з них біля двадцяти – “кістяк”, мої старі побратими. Ніхто з них, включно зі мною, нічого подібного не робив. А якщо зробить у майбутньому – він мені більше не побратим, хай теж сидить до упору.

У 2015 році під Волновахою я везла в лікарню людину у вкрай важкому стані, майже помираючого. І мою машину заблокували ватники – три мужика і дві баби. Знав би хто, як мені хотілося вийти і постріляти їм під ноги. Але навіть у цей момент я думала про те, що скажуть: озброєні “правосєки” стріляли по мирних людях. І я не зробила цього.

Двіжувальники з двома звивинами, любителі риболовлі в каламутній воді, майстри напівкримінальних і відверто кримінальних бізнес-схем, люди з невичерпною кмітливістю, як схопити чи віджати все, що погано лежить, не замислюючись про наслідки – люди, які вже чотири роки вбивають добровольчий рух, від яких і відмовитись не виходить, бо це не допомагає – горіти вам у пеклі на тому світі. А на цьому – сидіть до упору.

Читайте також:
Імовірний організатор замаху на Гандзюк Торбін сидітиме в СІЗО ще два місяці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна