В Україні набув чинності закон про штрафи за несанкціоноване використання символіки Нацполіції

 

В Україні набув чинності закон № 2584-VIII, який запровадить штрафи за незаконне використання назви і символів Національної поліції.

У четвер, 1 листопада, документ опублікували в офіційному парламентському виданні “Голос України”.

Згідно із законом, ознаки належності до поліції — це символіка поліції, однострій поліцейських, спеціальні звання, відомчі відзнаки, спеціальний жетон та службове посвідчення поліцейського.

Найменування поліції або похідних від нього, зокрема викладених іноземною мовою, а також ознак належності до поліції здійснюється виключно поліцією або ж за рішенням керівника поліції.

Через півроку, у травні 2019-го, почнуть діяти штрафи за порушення при використанні ознак належності до поліції.

Незаконне використання найменування та ознак належності до Національної поліції, зокрема викладених іноземною мовою, зокрема на транспорті, тягнутиме штраф від 17 до 34 тис. грн.

Якщо найменування Нацполіція чи її ознаки на одязі, транспорті, будівлях чи бланках документів використали органи держвлади, місцевого самоврядування, юрособи чи фізичні особи-підприємці – відповідальність складатиме від 34-51 тис. грн.

Повторне порушення протягом року тягнутиме штраф для фізичних осіб — від 51 до 68 тис. гривень, а для ФОП і посадовців — від 68 до 85 тис. гривень.

Читайте також:
Поліція затримала в Лаврі понад сто “православних тітушок”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна