ФСБ затримала прикордонника, який міг продати дані про поїздки “Петрова” і “Боширова”, – ЗМІ

 

Федеральна служба безпеки Росії затримала просто на робочому місці співробітника прикордонної служби в Північно-Західному регіоні та співробітника одного з підрозділів Податкової служби РФ.

Як повідомляє російське видання “Росбалт” із посиланням на обізнане джерело, саме прикордонник, як вважають в ФСБ, продав інформацію про переміщення за кордон агентів “Петрова” та “Боширова” і низки інших осіб.

Зазначається, що затримання відбулося в рамках спецоперації щодо запобігання витоків із закритих баз даних. Загалом пройшло більше 60 обшуків. Порушено багато справ за статтями КК РФ -183 (незаконні отримання та розголошення відомостей, які мають комерційну, податкову або банківську таємницю), 203 (перевищення повноважень приватним детективом), 137 (порушення недоторканності приватного життя).

Втім, за словами джерела ЗМІ, всі порушені кримінальні справи ніяк не пов’язані із “солсберійськими туристами”. “У них йдеться про витік інформації щодо інших персон”, — розповів співрозмовник агентства.

Як інформувала “Новинарня“, 5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння Скрипалів у Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов. Британські слідчі зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Петров і Боширов знайдені. Після цього вони дали інтерв’ю пропагандистському каналу RT, заявивши, нібито їздили у Солсбері лише як туристи.

Надалі журналісти визначили, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга, він полковник ГРУ, нагороджений званням “Героя РФ”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна