Я на 100% довіряю Лукашенкові, — Порошенко

 

Президент Петро Порошенко наголосив на “важливості місії Білорусі” щодо врегулювання ситуації з російською агресією на Донбасі.

Про це він заявив у п’ятницю, 26 жовтня, під час виступу на першому Форумі регіонів Блорусі та України у Гомелі.

Чи довіряю я Лукашенку? На 100% довіряю. І ми про це сьогодні говорили. Чи є важливою його місія? Надзвичайно важлива. Як і місія Білорусі”, — сказав Порошенко.

“Узагалі в Біблії сказано: блаженні миротворці, бо вони синами Божими наречуться. Ми маємо зробити все, щоби припинити війну. Аби перестали вбивати українців, щоб були виведені російські війська і почалося політичне врегулювання через вибори. Але не фейкові вибори, які Росія хоче провести за тиждень, а справжні вибори”, – наголосив президент.

За його переконанням, “роль Білорусі тут надзвичайно важлива хоча би тому, що Мінська тристороння контактна група працює в Мінську і Білорусь все, що може робить, щоб організувати цю роботу”.

“Завдячуючи домовленостям у Мінську були звільнені з в’язниць тисячі заручників”, — сказав Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Білорусі Олександр Лукашенко різко не сприймає спроби певних світових політиків використати українську землю як розмінну монету.

На його думку, історія не знає іншого — війни рано чи пізно завершуються. “Але чому би нам не докласти зусиль і не припинити війну швидше? Наголошу, навіть, якщо білоруси прийдуть із півночі до України, хочу аби це почули військові також, то ми прийдемо на комбайнах і тракторах, на тролейбусах і автобусах, ми ніколи не прийдемо до вас на танках“, — зізнався Лукашенко.

До слова, свій виступ він провів російською мовою. Президент України Петро Порошенко під час Форуму регіонів Білорусі та України розмовляв українською. “Нам не потрібен перекладач, це свідчить про високий рівень розуміння та довіри”, — сказав Порошенко.

Читайте також:
Ми приїдемо на нашу українську землю на тракторі, а не в танку, — Лукашенко
Українцям небезпечно перебувати в Білорусі, – Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна