Ми приїдемо на нашу українську землю на тракторі, а не в танку, — Лукашенко

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко різко не сприймає спроби певних світових політиків використати українську землю як розмінну монету.

Про це він заявив у п’ятницю, 26 жовтня, під час першого Форуму регіононів Білорусі та України, який відбувається у Гомелі.

“Гинуть люди, і виглядає на те, що конфлікту немає кінця. Володіючи інформацією від президента України і, скажімо, інших очільників, які перебувають у цьому конфлікті, найголовніша мета — припинити війну, зберегти цілісніть України і не залишати вирішення проблеми нашим дітям. Це буде злочином нашого покоління проти майбутнього. Будьмо відверті, тут мало просто домовитися Україні та Росії. Зрештою, немає уже довіри”, — зауважив Лукашенко.

Також він окреслив позицію Білорусії щодо російсько-української війни. “Позиція Білорусі однозначна: ми не хочемо ревізіонізму та балаканини, ми готові включитися у вирішення конфлікту в складних моментах, але лише заради одного — досягнення миру. Але ніякої “миротворчості” без підтримки обох президентів, наголошую, не буде”, — переконаний Олександр Лукашенко.

Він зазначив, що білоруси не просяться бути ні посередниками, ні миротворцями. “Якщо ми щось можемо зробити для українців, то охоче зробимо це, однак схожі рішення є непрості. Я різко не сприймаю спроби певних світових політиків використати нашу українську землю як розмінну монету“, — вважає президент, називаючи Україну сильною та єдиною державою.

На думку Лукашенка, історія не знає іншого — війни рано чи пізно завершуються. “Але чому би нам не докласти зусиль і не припинити війну швидше? Наголошу, навіть, якщо білоруси прийдуть із півночі до України, хочу аби це почули військові також, то ми прийдемо на комбайнах і тракторах, на тролейбусах і автобусах, ми ніколи не прийдемо до вас на танках“, — зізнався Олександр Лукашенко.

До слова, свій виступ він провів російською мовою. Президент України Петро Порошенко під час Форуму регіонів Білорусі та України розмовляв українською. “Нам не потрібен перекладач, це свідчить про високий рівень розуміння та довіри”, — сказав Порошенко.

Читайте також:
Українцям небезпечно перебувати в Білорусі, – Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна